به گزارش مشرق، هادي حاجتمند کارگردان مستند زندگي سردار شهيد «عبدالحسين برونسي» در گفتوگو با فارس اظهار داشت: اين مستند به تهيهکنندگي حامد صفويشاملو در سال 1385 ساخته شد که توليد سيماي خراسان بوده است و از شبکههاي استاني ديگر نيز پخش شده است.
وي ادامه داد: در سال 1384 بعد از خواندن کتاب «خاکهاي نرم کوشک» طرح اين مستند را ارائه دادم ولي در آن زمان اين طرح در اولويتهاي ساخت قرار نگرفت تا سال 1385 که رهبري درباره شهيد برونسي در يکي از سخنرانيهايشان صحبت کردند که بر اين اساس طرح ساخت اين مستند از طرف سيماي استان خراسان مورد قبول قرار گرفت.
حاجتمند افزود: در زماني که براي ساخت اين فيلم تحقيقات ميکردم به سراغ افرادي رفتم که از نزديکان شهيد برونسي بودند و البته کتاب «خاکهاي نرم کوشک» نيز در اين ميان به من کمک زيادي کرد.
وي گفت: اين مستند در 5 قسمت 30 دقيقهاي ساخته شده که بعضي از سکانسهاي اين فيلم به طور واقعگرايانه بازسازي شده است و هر سال در روز سالگرد اين شهيد بزرگوار از شبکه استاني خراسان پخش ميشود.
حاجتمند درباره علت انتخاب نام «اوستا عبدالحسين» را براي مستند شهيد برونسي اظهار داشت: انتخاب نام براي اين مستند برايم دشوار بود تا اينکه در سال 85 وقتي مقام معظم رهبري در يکي از سخنرانيهاي خود از شهيد برونسي با عنوان «اوستا عبدالحسين» نام بردند بهانهاي شد تا ما نيز نام اين مستند را «اوستا عبدالحسين» بگذاريم.
وي در ادامه با بيان اينکه در ساخت مستند اوستا عبدالحسين از کتاب «خاکهاي نرم کوشک» بسيار کمک گرفته است، اظهار داشت: وقتي به قسمت شهادت سردار برونسي رسيدم، به معناي واقعي احساس کردم پدر خودم را از دست دادهام؛ زيرا اين کتاب داستان پدري را تعريف ميکند که از هر نظر خوب و مهربان و نمونه است و نه تنها يک پدر، بلکه يک انسان وارسته بوده است.
کارگردان مستندهاي «تاسوکي» و «خورشيد محله» گفت: ارتباط عاطفي تمام گروه در زمان ساخت اين فيلم به شدت با شهيد برونسي زياد شده بود و بچهها به دليل علاقهاي که به اين شهيد داشتند تمام سختيهاي اين کار را به جان ميخريدند و به ياد دارم که هنگام فيلمبرداري اين کار بچهها در شرايط بد هوا که به شدت گرم بود، روزه نيز بودند و همزمان کار را انجام ميدادند.
حاجتمند درباره اتباطات روحياش با سردار شهيد برونسي گفت: اين شهيد بزگوار براي من فراتر از يک سوژه بوده است، نه يک شهيد که ميخواهم از زندگياش يک فيلم بسازم. شهيد برونسي براي من يک الگو است؛ از ساخت مستند «اوستا عبدالحسين» بسيار راضي هستم.
وي در پايان گفت: اين مستند انگيزهاي شد تا درباره ديگر شهداي انقلاب و دفاع مقدس نيز همچون «شهيد شوشتري» يا غواصان عملياتهاي کربلاي 5 و 4 مستند بسازم.